За повечето от водачите на моторни превозни средства не е тайна,

...
За повечето от водачите на моторни превозни средства не е тайна,
Коментари Харесай

Съвет: След дълъг път не гасете веднага двигателя

За множеството от водачите на моторни транспортни средства не е загадка, че двигателите с турбокомпресори е добре да се оставят да поработят малко на луфт след дълго пътуване. Но знаете ли, че това предписание е добре да се съблюдава и при атмосферни мотори?

Работата е там, че когато моторът се изгаси незабавно след дълго пътуване, стопира и работата на водната помпа. Така основни елементи от елемента стопират да се охлаждат. Понякога прегряването може да докара до нагар в горивните камери - събитие, което въздейства негативно на ресурса на мотора, написа Дунав мост.

Има и още една причина, която не е толкоз основна, само че доста експерти я означават като такава. Веднага след изключване на двигателя, реле-регулаторът стопира да работи, само че генераторът, който се задвижва от вала, продължава още малко своята работа. Това може да докара до проблеми с електрониката на колата.

Препоръките са след дълго пътуване, когато моторът е работил дълготрайно време на високи обороти, без значение дали е с турбокомпресор или не е, да се остави да поработи на място за минута-две.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР